villa MEDICEA DI LILLIANO, FLORENS - italien

LYXIGT bröllop
AnGELICA & CHRIS

Året var 2019 när Angelica och Christopher bokade mig till sitt destinationsbröllop i Italien, och närmare bestämt Villa Medicea di Lilliano i Florens. På grund av pandemin skulle det dock dröja till 2022 innan de fick uppleva sin efterlängtade bröllopsdag - som för övrigt var HELT magisk.

Vingården Villa Medicea di Lilliano ligger 11 km utanför Florens och ca 25 minuters bilresa från staden. Hit går det även direktflyg från flera nordiska och europeiska städer vilket gör det väldigt enkelt att ta sig till. Dessutom går det alldeles utmärkt att bo inne i Florens på grund av det korta avståndet till villan. Villa Medicea di Lilliano har ägts av familjen Malenchini sedan 1830-talet och ligger vackert omgiven om 60 hektar olivlundar och vingårdar. Det är dessutom en väldigt populär plats för just bröllop med ett lite större gästantal på grund om storleken på villan.

Sommaren 2022 hade varit rekordvarm och denna julidag var inget undantag. Termometern visade på 38 grader i skuggan, men äntligen äntligen var det dags! Angelica och Christopher gjorde sig i ordning på olika delar av villan och hade sin first look på innergården i skuggan. Precis som de flesta bröllop utomlands så började vigseln senare på eftermiddagen på grund av värmen. Vigselplatsen låg längs muren allra längst ut gården, magiskt dekorerad av Flowersliving som även gjorde resten av blommorna.

Mingel ute på gården följdes upp av middag uppe på den taket (det går för övrigt att välja att ha vigseln uppe på taket och middag nere på grusvägen eller gräset på gården). Under middagens gång överraskade brudparet sina gäster med bland annat saxofonist, violinist och hotshots och fick i gengäld höra många vackra och känslofyllda tal innan det var dags att gå ner till gården för att skära en millefoglie som är en klassisk italiensk tårta. 

Den efterföljande festen var av legendariska proportioner med ett liveband som hypade sina gäster till det maximala med coverlåtar som fick igång i princip varenda själ på plats. Trots att jag och min andrefotograf lämnade villan vid 01.30 så var festen fortfarande i full gång och jag kan bara ana hur länge den höll på.


Klicka HÄR för att se ytterligare ett bröllop från Italien - Villa Buonvisi.

LEVERANTÖRSLISTA

Bröllopslokal | Villa Medicea di Lilliano

Bröllopskoordinator | Italian wedding & events

Florist | Flowersliving

Videograf | Giorgio Guerrieri films

Catering | Deliziaricevimenti

Hår & smink | Hanna Pas

Vigselförrättare | Tuscanpledges

DJ/band | The Shakes live band

Trycksaker på plats | Eyderdesign