villa buonvisi, toscana - italien

EMILIA & MARCUS

Senaste gången jag besökte Villa Buonvisi för ett bröllop var i slutet på augusti 2019 - redan då visste jag att jag väldigt gärna ville återvända dit för att fota ett bröllop snart igen. Platsen, känslan och fina Ida som driver stället - det kan liksom inte bli bättre. Tack vare en pandemi så dröjde det i hela tre år, men den 1 september 2022 var det dags för mig att återvända igen!
Emilia och Marcus hade valt just Villa Buonvisi för deras italienska drömbröllop och det är precis var det var - ett jäkla drömbröllop i magiska Toscana, i magiska Italien - i magiska Villa Buonvisi. 

Jag flög ner på torsdagen och checkade in på Villa Cheli som ligger ett stenkast från just Villa Buonvisi. Framåt kvällen var det dags för pizzakväll med 5 sorters stenugnsbakade pizzor med allt från tryffel till efterrättspizza med Nutella och rundades sedan av med en glassvagn (hur kul?!).

På fredagen var det dags för det efterlängtade bröllopet på Villa Buonvisi - och OH MY GOD vilken dag det blev! Livets bröllop med alla känslor och allt vad det innebär - ALL THE FEELS!!! Alla de små detaljerna som Emilia och Marcus hade tänkt på till sitt bröllop... tårarna, skratten, kramarna - ja allt! 
Förberedelserna skedde uppe på villan, vigselceremonin ute vid muren, mingel och middag ute på framsidan samt trädgården följt av dans inne i baren - en helt magisk dag från början till slut helt enkelt.

4 frågor till Emilia och Marcus:

1. Hur träffades ni?
På jobbet.

2. Hur gick frieriet till?
Marcus friade till Emilia på en resa till just Italien och Toscana förra sommaren. Den 1 juli-2021 närmare bestämt, på en otroligt vacker vingård med Emilias familj närvarande.

3. Vad har varit det svåraste samt det roligaste när det kommer till bröllopsplaneringen?
Svåraste har definitivt varit bordsplaceringen. Marcus gav upp efter ca 15 minuter och uttryckte att det var det värsta han varit med om. Emilia tog ett glas vin och kämpande på några timmar till. Roligaste har varit att få se sina tankar och drömmar bli till verklighet. Att vår fantastiska koordinator Linda har hjälpt oss och lyssnat på oss och förstått precis hur vi vill ha det.

4. Vilket/vilka tips skulle ni vilja ge till framtida brudpar?
Börja planera bröllopet i god tid och gör precis det som ni känner för. Strunta i det traditionella (om det inte är just det ni gillar) och alla oskrivna lagar. Det blir härligare då! 


Leverantörer:

Plats | Villa Buonvisi

Bröllopskoordinator | Linda Jostler

Brudklänning | Ivory & Grace

Blommor | Puscinaflowers

Catering | Class Ricevimenti

DJ | Lorenzo Zanobetti


Tack återigen magiska, fantastiska, underaste Villa Buonvisi, på återseende!

Klicka HÄR för att se ytterligare ett bröllop på Villa Buonvisi.