SLOTTSbröllop
LJUNGLÖFSKA SLOTTET, STOCKHOLM

MATHILDA & JONAS

När jag träffade Mathilda och Jonas för vårt bröllopsfika var hon gravid med deras andra son. Då var det drygt ett år kvar till deras bröllop på vackra Ljunglöfska slott. Redan då visste jag att tiden skulle gå så sjukt fort - och innan jag visste ordet av det så var det oktober nästa år och dags för deras stora dag.

Dagen började på Ljunglöfska slottet med förberedelser för både Mathilda och Jonas innan vi begav oss till Stockholms stadshus där vigseln skulle hållas. Jag är ytterst svag för just oktoberbröllop på Stockholms stadshus. Varför, kanske ni undrar? Jo, för att hela byggnaden då brukar vara täckt av röda löv.

Det regnade under porträttfotograferingen, men det som är så bra med stadshuset är att det finns massvis me platser under tak där. Själva vigseln hölls på innergården tillsammans med deras nära och kära innan vi med båt åkte tillbaka till Ljunglöfska slottet. Där bjöds det på champagne och brudskål och även en första dans ute på altanen innan vi gjorde tid för ytterligare en porträttfotografering kring slottet och vid vattnet.

En intim trerättersmiddag där gravida jag njöt av god mat och lite efterlängtat paus så bjöds det på både tårta och lekar. Istället för ett dansgolv valde Mathilda och Jonas att ordna med bar och tilltugg - något de kände passade deras önskemål om en mysig tillställning mycket bättre. Vid klockan 23, efter hela 12 timmar med ett helt underbart brudpar och deras nära och kära på supermysiga Ljunglöfska slott så var det dags för mig att bege mig hemåt.